Patolevyt asentuvat

Tänään ollaan huhkittu ja puhkittu. Pääsimme ensimmäistä kertaa tontille tekemään itse omin kätösin hommia. Päätimme jo aiemmin, että asentaisimme patolevyt itse. Pääsyy oli siinä, että pääsisimme itse tekemään tontilla jotain tämän syksyn aikana. Oma tontti tuntuu edelleen kovin etäiseltä ja oman tilan haltuun otto tuntui todella tärkeältä juuri nyt. Säästettiinhän me toki tässä jokunen tonnikin.

Saunan perustukset pystyssä.

Saunan perustukset pystyssä.

Sauna/Ateljeen perustukset valettiin siis tämän viikon keskiviikkona. Muotit purettiin torstaina pois. Tänään oli vuorossa sitten patolevyjen asennus, jonka tarkoitus on poistaa kosteutta perustuksista. Patolevy ohjaa lämpimästä sokkelista kondensoituvaa vesihöyryä talon perustuksista poispäin salaojiin. Lisäksi sillä estetään ympäröivässä maassa olevan veden kosketus sokkeliin. Patolevyjen asennus kuului taas asioihin, joista minulla ei ollut tuon taivaallista tietoa, että näin tulee tehdä. Hyvä että on osaavat tekijät ympärillä neuvomassa.

Pikku Pandamme pakattiin patolevyillä, reunalistoilla sekä tulppanauloilla.

Pikku Pandamme pakattiin patolevyillä, reunalistoilla sekä tulppanauloilla.

Patolevyjen asennus ei ollut kovin vaikeaa. Haimme lähi K-raudasta materiaalit ja sovimme treffit vastaavan mestarimme, Carolin, kanssa tontille. Hän lupasi näyttää vielä miten asennus hoituisi. Olimmekin tutkineet asiaa jo netistä, mutta onhan se aina varmempi kun joku näyttää kädestä pitäen. Carol oli myös niin mukava, että toi oman akkukäyttöisen poravasaransa meille lainaan. Semmoistahan meillä ei (vielä) ole.

Vastaavamestarimme Carol näyttää miten hommat tehdään oikein.

Vastaava mestarimme Carol näyttää miten hommat tehdään oikein.

Ähkimme ja puhkimme patolevyjen kanssa, kunnes yhtäkkiä tontille ajoi betoniauto. Saunarakennuksen terassin pilarit oli vielä valamatta ja tuo homma oli ilmeisesti nyt tapahtumaisillaan. Luulimme että saisimme huhkia tänään tontilla yksin. Toisin kävi! 🙂

Betoniauto kaartaa tontille.

Betoniauto kaartaa tontille.

Jatkoimme tovin vielä hommia, kun betoniauto valmisteli itselleen paikkaa ja odotti RakennusMANin tekijöitä paikalle. Jopa allekirjoittanut näytti miten hommia tehdään!

Organisoija auttoi hommissa minkä osasi. Tulppanaulat ojennuksessa.

Organisoija auttoi hommissa minkä osasi. Tulppanaulat ojennuksessa.

Kyllä emännällä vasara pysyy kädessä!

Kyllä emännällä vasara pysyy kädessä!

Odoteltiin vieressä, että pilarit saatiin valettua ennenkuin jatkettiin hommat loppuun. Reunalistojen asennus jäi vielä seuraavalle päivälle. Ensi viikon maanantaina täytetään sitten saunan pohjat ja ryhdytään rakentamaan päätalon muotteja. Ehkä meillä on jo ensiviikolla päätalon perustukset!

Betoniauto tarvitsi lisäke kärsän, että saatiin betoni pilareille asti.

Betoniauto tarvitsi lisäke kärsän, että saatiin betoni kulkeutumaan saunan vilpolan terassin pilareille asti.

Terassin pilareiden valua.

Terassin pilareiden valua. Meillä jäi hommat kesken, kun odoteltiin että valuhommat valmistuvat.

Jätebetonille ja betoniauton pesulle varattu alue.

Jätebetonille ja betoniauton pesulle varattu alue. Rakennuspapereille ostettu laminointikone pääsi hommiin, kun rakentelimme kyltin tontille.

2 kommenttia artikkeliin ”Patolevyt asentuvat

  1. Atte sanoo:

    Siitä se lähtee. Mulla naapuri laitteli pari viikkoa sitten noita patolevyjä uuteen autotalliinsa. Mites päätalon perustaminen edistyy?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s