Puumerkki rakennustarkastajalta

Tänään tavattiin rakennustarkastajaa tontilla sijaintikatselmuksen merkeissä. Sivurakennusten perustukset ovat rakennettu hieman alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, koska kallio tuli vastaan maatöitä tehtäessä. Tontillahan tehtiin louhintaa, mutta muutamasta kohdasta oltiin oltu liian optimistisia ja vasta maatöiden aikaan huomattiin, että putkivedoille ei vain jää tarpeeksi tilaa.

Tärkeimpänä tarkastaja piti sitä, että naapuritontille olisi rakennuksista vaadittava etäisyys. Olemme kuulleet kauhutarinoita, missä rakennustarkastaja on saattanut vaatia taloja siirrettävän, koska niiden paikka on ollut esimerkiksi puoli metriä ohi suunnitelmien. Näin mm. nykyiselle naapurillemme oli käynyt edellisen asuntonsa autotallin kanssa.

Meitä mietitytti talojen keskenäiset etäisyydet ja palo-osastointi. Talojen siirto aiheutti sen että sauna ei ollutkaan 8 metrin päässä päätalosta, niin kuin asemakaavassa oli piirretty. Olimme luonnollisesti huolissamme, että tämä takia meidän täytyisi tehdä rakennusten välille lisä palo-osastointi, joka kasvattaisi kustannuksia. Rakennustarkastaja kuitenkin kertoi, että talojen ollessa samaa käyttötarkoitusta ja paloluokkaa, ne katsotaan ikäänkuin samaksi rakennukseksi, jolloin ylimääräisiä palo-osastointia ei talojen välille tarvitse tehdä.

Puumerkki siis tuli! Seuraava käynti onkin sitten runkokatselmuksen aikoihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s