Viikonlopun askareita

Kevät alkaa tosiaan nostaa päätään. Ihanaa kun aamuisin saa herätä lämpimän auringon paisteeseen ja ensimmäiset taimetkin tekevät jo sirkkalehtiä ikkunalaudalla. Myös raksalla on nyt totisesti muutoksen aika, kun talvilevolta on aika pikkuhiljaa herätä. Kuluvana ja edellisenä viikonloppuna olemmekin valmistautuneet pystytysurakoitsijan tuloon.

Viime viikonloppuna pääsimme vihdoin viemään viime syksyn rakennusjätettä (pääasiallisesti styroksia) kaatopaikalle. Asiaa on hidastanut pelkästään se, ettei meidän autossa ole ollut peräkoukkua. Nyt on sekin asia hoidossa, kun vaihdoimme pienen city-automme (Fiat Pandan) tänne maaseudun ralliradoille soveltuvaan nelivetoon. Äidiltäni kävimme lainaamassa peräkärryn ja kaksi kuormallista styrokseja lähti Munkkaan jäteasemalle. Kustannukset tosin yllättivät. Toinen kuormista maksoi huimat 12 € ja toinen alle kymmenen euroa. Ei todellakaan pidä pihtailla roskien viemistä tontilta. Meillähän toki olisi lähempänäkin, Kirkkonummella, HSY:n jätepiste, mutta heillä ei ole vakaa ja näin ollen peräkärryllinen rakennusjätettä maksaa 42 euroa riippumatta sisällöstä tai sen painosta. Säästettiin siis juuri 62 euroa. Inkoon jäteasemalla jätesäkin hinta oli muistaakseni 7 euron hujakoilla.  Tällä kertaa säkkejä oli yli 20, joten ei olisi sekään ollut halpa vaihtoehto. Meistä taitaa tulla Munkkaan vakiasiakkaita.

Sekajätteelle oma paikka.

Sekajätteelle oma paikka.

Tänä viikonloppuna ollaan hankittu tontille rakennusaikaisen sekajätteen keräystä helpottavia 240 litran jäteastioita. Tällä hetkellä K-Raudoissa nuo jäteastiat olivat hyvässä tarjouksessa nimittäin ne maksoivat jopa vähemmän kuin 100 litraa pienemmät astiat. Hintaa jäteastioille tuli 42 €/kpl. Totesimme, että tässä vaiheessa on hyvä investoida hyviin ja vedeltä suojaan saataviin jäteastioihin, kuin ruveta rakentamaan omia. Lisäksi totesimme tarvitsevamme näitä kaikkia kolmea myös myöhemmin asuessamme talossa (yksi jätekatokseen, yksi verstaaseen puutavaralle ja yksi puutarhaan oksasilpun säilöntään). Jäteastioihin laminoimme selkeät Sekajäte tekstit, jottei jäisi epäselväksi mitä niihin kuuluu laittaa.

Rautakauppareissulta mukaan tarttui myös puutavaraa. Päätimme rakentaa yhden motin kokoisen kevytrakenteisen puukehikon tontilla kaadettujen puiden pinoamiseen. Rakennelma päätettiin käsitellä myös testimielessä rautavihtrillillä. Osaksi sen tähden, että näkisimme kuinka rautavihtrilli harmaannuttaa puuta, mutta toisaalta myös siksi, että se suojaisi rakennelmaa homeelta ja lahoamiselta. Tuskin tähän rakennelmaan kovin montaa kalikkaa mahtuu, mutta teemme sitten useamman sitä mukaan, kun niitä tarvitaan.

Ensimmäinen prototyyppi kehikosta puutavaralle.

Ensimmäinen prototyyppi kehikosta puutavaralle.

Eilinen kaunis kevätpäivä oli mukava viettää tontilla. Aluksi hirvitti lähteä tontille, vaikka aurinko paistoikin. Auto oli nimittäin aivan jääkylmä ja tuulilasi piti jopa skrapata. Tontille saavuttaessa tilanne oli kuitenkin toinen. Oli todella lämmin! Ja aikamme huhkimisen jälkeen oli jo pakko ottaa takkia pois! Purimme syksyllä päätalon päälle laitetun suojapeitteen pois ja lapioimme ontelolaattojen päälle keräntyneen veden/jään pois kostuttamatta enää lisää rakennetta. Päivän aikana betoni ehti pintakuivaa jo miltei kokonaan. Tontilla olleet putket ja kaivot sekä ylimääräiset styroksit kasattiin pois rakennusten luota ja muutenkin suunnittelimme hieman tulevaa puusavottaa. Mukava päästä vähän rehkimään tontille, vaikka emme saaneetkaan itse taloon nähden mitään konkreettista tehtyä.

Pressujen alta kuoriutui meidän koto.

Pressujen alta kuoriutui meidän koto.

Työmaan perustamiseen liittyen olimme myös pyytäneet maanrakentajaamme tekemään sorapatjan nosturia varten kasvimaan alueelle. Viime viikonlopulla saimme myös rakennusaikaisen huussin tontille. Enää puuttuu työturvallisuuteen liittyvät seikat, jotka vastaava mestarimme lupasi toimittaa. Pystytysporukka, tervetuloa töihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s