Raksaviikko 5 debriefing

Kuudes viikko pystytystä jo käynnissä paremmalla puolella. Viime viikko jäi kuitenkin täysin muistelematta. Huipentumana oli tietenkin keskiviikkona asennetut kattotuolit, josta kirjoittelinkin jo aiemmin viikolla. Viikolla toki ehdimme edistämään yhtä jos sun toista asiaa. Teimme mm. viimeiset (in my dreams!) muutokset talon pohjapiirroksiin. Piirrospäivitykset suuntasivat arkkitehdin pöydälle ja jäimme odottelemaan uusia kuvia, jotta saisimme päivitettyä samalla myös LVIS kuvat.

Tunnelmia vielä keskiviikolta.

Tunnelmia vielä keskiviikolta.

Saimme ratkaistua vihdoin energianlähteemme taloon.Tai siis oikeastaan hyväksyimme tarjouksen, mistä ne tulisivat meille. Talomme lämminvesi sekä lämmitys tulee tapahtumaan hybridivaraajalla, joka saa energiansa vesitakasta, aurinkokeräimistä sekä suorasta sähköstä. Tämän myötä saimme myös LVIS kuviin tarkentavia tietoja kytkennöistä. Itse laitteiden teknisistä ominaisuuksista voisimmekin kirjoitella erillisessä postauksessa mikäli se lukijakuntaa kiinnostaa?

Lechma PL190 STD Tunnelimallinen 19 Kw

Lechma PL190 STD Tunnelimallinen 19 Kw

Ja jotakuinkin tältä se tulee näyttämään koteloituna. Puinen osa tulee olemaan istumapenkki tai klapien säilytyspaikka. Penkin kautta pääsee käsiksi myös takan kytkentöihin tarvittaessa. Tämä näkymä on keittiöstä katsottuna päin.

Ja jotakuinkin tältä se tulee näyttämään koteloituna. Puinen osa tulee olemaan istumapenkki tai klapien säilytyspaikka. Penkin kautta pääsee käsiksi myös takan kytkentöihin tarvittaessa. Tämä näkymä on keittiöstä katsottuna päin.

Kattotuolien myötä projekti etenee nyt seuraavaksi niin, että talon katot viimeistellään. Päädyt rakennetaan kattotuolien muotoisiksi sekä tuulensuojalevyt nostetaan katon räystäiden korkeudelle. Ristikoolauksen päälle muotoillaan räystäskourulle sopiva syvennys ja lopuksi asennetaan visa-kate sekä kattohuopa. Tässä vaiheessa taloihin tehdään myös sisäpuoliset viemärityöt putkien osalta. Pääsemme sen jälkeen taas itse hommiin, kun lattian valuun ruvetaan valmistautumaan. Näillä näkymin lattiavalu tehdään toukokuun viimeisellä viikolla. Tähän mennessä myös kaikkien kattojen pitäisi olla valmiita.

Loppuviikko menikin projektiaikatauluja sekä omia aikatauluja miettiessä. Kuka ehtii missäkin välissä tekemään omat tehtävänsä, että valu saadaan ajallaan paikalleen. Itse betonivalun meille tulee tekemään Bekason. Betonivalu tulee olemaan kuivabetonia, jonka kuivamisaika on normaalia vauhdikkaampi. Autotalliin pinnoitteeksi tulee MasterTop pinnoite, joka ei enää valun jälkeen vaadi muuta käsittelyä (esim. maalaamista). Säästämme siinä yhden vaiheen omasta työstä.

Tuuletusputket lyhennettynä oikeaan mittaansa. Nämä tuuletusputket tulevat jäämään terassin alle.

Tuuletusputket lyhennettynä oikeaan mittaansa. Nämä tuuletusputket tulevat jäämään terassin alle.

Lauantaina olin tutustumassa kotikanalan perustamiseen ja Mikko kävi sahailemassa syksyllä asennettuja alapohjan ylipitkiä tuuletuspaaluja oikeaan mittaan. Kerrankin joku homma kävi nopeasti. Taisi olla työt jo valmiina tunnin ähertämisen jälkeen.

Viimeiset klapit paikallaan.

Viimeiset klapit paikallaan.

Sunnuntaina käytiin paukuttelemassa klapia taas pinoon. Puita on vielä paljon tekemättä, mutta monet niistä on niin suuria, että tällä hetkellä siihen työhön ei kannata ryhtyä. Ehkä sitten ensi keväänä.

3 kommenttia artikkeliin ”Raksaviikko 5 debriefing

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria sanoo:

    Kirjoitelkaa ihmeessä niistä teknisistä ominaisuuksista. Kaikenlainen nippelitieto kiinnostaa aina. 🙂 Vitsit toi puuhomma on muuten supertuskaista. Meillä on ihan järkyttävä määrä vielä puuta, jolle ei ole tehty kaatamisen jälkeen mitään. Makaakohan ne vielä kymmenenkin vuoden päästä siinä tontin reunassa.. Toiv. ei!

  2. Sannaliina sanoo:

    Pitää pyytää Mikkoa kirjottelemaan 🙂 Meilläkään ei mukamas montaa puuta kaadettu, mutta tuossa on nyt pääasiallisesti vasta ne ”hontelot” yksilöt ja ne oikeat puut on vasta tekemättä. Isoimmista männyistä ollaan muutama pölli jaksettu tuohon kuvan etualalle kieritellä. Juuri ja juuri yhden miehen kannettavisa. Kuulemma klapit pitäis tehdä näin keväällä kun ne on vielä tuoreita. Kirveskin hujahtaa ihan toisella lailla läpi. Juhannuksen jälkeen ne pitäisi sitten siirtä suojaan kun ovat kuivaneet. Sen jälkeen ilman kosteusprosentti nousee eikä klapit enää kuiva kelpo polttopuiksi. Jos teillä vaan on hetkiä millon, joku muu tekee teillä hommia rakennuksen kanssa niin suosittelen käymään puihin käsiksi NYT! Ei niitä sitten enää rakentamisen jälkeen jaksa. Teettekö te myös itse pystytyksen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s