Raksaviikko 14 debriefing

Hiljaa hyvää tulee vai miten se menikään? Viime viikolla talolla on edistynyt vain ilmastointiasiat. Ja nekin vain kahden päivän ajalta. Muuten tontilla on ollut aavemaisen hiljaista. Asuinrakennuksella ilmastointikanavia on rakenneltu hyvälle mallille, mutta aivan loppuun asti niitä ei ehditty viemään vaan hommat jatkuvat vielä kuluvalla viikolla.

Ilmanvaihtotyöt aloitettu asuinrakennuksella. Tässä näkyvät vaimentimet.

Ilmanvaihtotyöt aloitettu asuinrakennuksella. Tässä näkyvät vaimentimet.

Alkavalla viikolla jatketaan myös pystytysporukan kanssa sisätöissä. Manrakentajan kanssakin olisi tarkoitus treffata ja sopia vielä “viimeisistä” asioista. Tontilla on jokin verran vielä pois kärrättävää tavaraa. Myös jotain kuormallisia olisi tarkoitus tulla tontillekin. Harmaavesi ja umpisäiliöt puuttuvat tontilta vielä täysin sekä maakellarin paikka. Muutama puu joutaa myös mennä ja maan tasoeroja tasoitellaan. Sellaista pientä tiedossa siis.

Ilmastointiputket talvitakki päällä.

Ilmastointiputket talvitakki päällä.

Tämmöisenä maallikkona harmittaa välillä, kun suunnitelmia ei osaa lukea kunnolla ristiin tai tarpeeksi ajoissa. LVI suunnitelmissa meidän saunan ilmastointi oli piirretty sähkökiukaalle ja koneelliselle ilmanvaihdolle. Meille kun saunaan on tulossa puukiuas ja painovoimainen ilmanvaihto. Nyt jälkeenpäin on hyvä viisastella, kun huomasimme, ettei tulipesän alle ole tulossa korvausilmaa lainkaan. Piikkaamaankaan ei viitsisisi enää tässä vaiheessa ruveta, kun valu on tehty. Varsinkin kun lattiassa kulkee yks jos toinen putki.

Nyt suunnitteilla on ottaa korvausilma saunan terassin seinästä (tuulelta ja säiltä suojassa) ja tuoda alas kiukaan vireen paneloinnin takana saunakanavalla. Onko teillä muilla mitään ideoita miten muuten tuon voisi toteuttaa, nyt kun putken tuonti valussa ei ole vaihtoehto?

2 kommenttia artikkeliin ”Raksaviikko 14 debriefing

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria sanoo:

    Näitä hitaampia vaiheta alkaa varmasti tulla vauhdikkaan pystytyksen jälkeen. Mutta mahtista, että olette jo niin pitkällä, että asennatte ilmanvaihtoa.

    Voihan hittolainen tuon saunan kanssa. Meille käy välillä samalla tavalla, että tehdään innoissaan, kun ei osata lukea suunnitelmakuvia ja sitten ollaankin tehty päin seiniä. Meillä kyse ei kuitenkaan ole ollut noin suurista jutuista, vaan kaiken on saanut vielä korjattua. Toivottavasti sauna-asia selviää parhain päin! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s