Raksaviikko 17 debriefing

Hommat puksuttaa mukavaa vauhtia Monosilla. Sateisista päivistä huolimatta työt on edenneet mukavaa vauhtia.

Asuinrakennuksella.

Asuinrakennuksella.

Viikko alkoi saunan ja asuinrakennuksen eristystöillä. Eristystyöt meille tuli tekemään raaseporilainen firma Eloterm. Eristyksenä meillä on selluvilla. Autotallikin oli tarkoitus saada tehtyä, mutta toinen tekijöistä sairastui. Onneksi eristyksillä ei ole hoppu, vaikka ilmansulkupapereiden kiinnitykseen sillä onkin vaikutusta. Puhallusvillan olisi nimittäin hyvä antaa kuivua noin neljä viikkoa, ennen kuin se suljetaan. Hyvä siis, että homma on nyt pois alta, niin päästään levytyshommiinkin sitten elokuun alussa.

Kääk mikä sotku!

Kääk mikä sotku!

Kun yhdessä rakennuksessa eristettii, toisessa rakennukseessa timpuroitiin niin kolmannessa hääräiltiin sähkövetojen parissa. Katossa roikkuu nyt yhtä jos toista lonkeroa. Sähkövetojen pitäisi nyt olla kaikki paikoillaan ja vesikaivonkin sähköt on kytketty. Saapi siis sähkäri jäädä ansaitsemalleen lomalle.

Sähköjohtojen puzzle.

Sähköjohtojen puzzle.

Timpuripuolella rakennettiin uudestaan edellisellä viikolla rakennettu väliseinä autotalliin ja katolle kiinnitettiin vihdoin sadevesikourut. Syöksytorvet odottaa vielä asennusta, sille ne tulee jäämään ulkoverhouksen sisään piiloon. Mukavaa kun vettä tarvitsee pelätä päivä päivältä vähemmin.

Autotallin väliseinä valmiina.

Autotallin väliseinä valmiina.

Perjantaina tontille saapui myös odotettu maakellari. Maakellarille oli kaivettu jo paikka valmiiksi ja vaadittava sorapeti odotti uutta majailijaa. Kellari tuli elementtinä suoraan tehtaalta Kovjoelta. Päädyimme tilaamaan suur eko kellarin, joka on pinta-alaltaan 5,7 neliötä. Tänne mahtuu hyvin kesän sato ja säilykkeet, kuin myös talvisäilöön tuotavat kukat (esim. pelargonit, dahliat). Lauantaina käsittelimme kellarin sisäpuolelta kauttaaltaan kalkkimaalilla. Kalkkimaali on emäksinen maali ja estää näin esimerkiksi homeen kasvamista. Kalkkimaalia olisi hyvä lisätä vuosien varrella.

Pensseli heiluu ja kalkkimaali roiskuu.

Pensseli heiluu ja kalkkimaali roiskuu.

Päätimme myös, että laitamme jämä patolevyt kellarin seinämiin kosteutta kuljettamaan. Tämän jälkeen kellarin katolle tulee routaeristeet ja lopuksi multa päälle.

Myös vesitakka saapui tontille loppuviikosta.

Myös vesitakka saapui tontille loppuviikosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s