Raksaviikko 46 debriefing

Raksaviikolla 46 (25.-31.1) oltiin vähän laiskasti tontilla. Oli useampaa iltaa, että raksalle ei päästy ja sen takia monet hommat jäikin aika tihrustamiseksi. Tällä viikolla kuitenkin oltiin siirrytty raksaamisessa selkeästi seuraavaan vaiheeseen. Kaikki isot pinnat (lukuun ottamatta savirappausta, joka meillä tehdään aivan viimeiseksi) oli nyt tehty ja olisi aika siirtyä aikuisten oikeesti kalusteiden kasaamiseen ja asentamiseen. Koska kalusteiden etulevyt ja pöytälevyt piti saada leikkaukseen, kulutettiinkin paljon aikaa kalusteiden mittaamiseen.

IMG_5625

Omat hieroglyfit.

Ennenkuin kaapistoja saataisiin lopullisiin paikkoihin, meidän piti asentaa vielä muutamia listoja paikalle keittön ja pantryn puolella. Ensinnäkin todettiin, että listojen asentaminen olisi aika kurjaa, sitten kun kalusteet olisivat jo paikalla, mutta toiseksi, osa listoista oli laitettava paikalleen ennen kalusteiden kiinnittämistä seinään. Näiden askartelujen lisäksi päästiin myös availemaan ensimmäisiä silikoni tuubeja ja viimeistelemään keittiössä ja pantryssä kulmasaumoja. Ja siinä samassa, kun tuubit oli auki, pistettiin silaria menemään myös kylpyhuoneen puolelle. Taidettiin me muutama keittiön kaappi sekä kylppärin laatikostot kasata kokoon.

12548959_1501023376870419_4203021267195760816_n

Keittiön ja pantryn puolella moni kohta menee turhan millilleen. Tässä kalusteessa joudutaan korvaamaan tämä oikean puoleinen levy jo vanerilla, että saadaan linjat kohtaamaan nätisti. Pohtimalla sentit ja millit kohtaa, mutta aluksi moni asia näytti epätoivoiselta.

Sunnuntaina suunnattiin Bauhaussiin tekemään kalusteiden levyleikkaustilausta ja saatiin kuulla, että se määrä mitä meillä oli listalla olisi valmistunut aikaisintaan 2 vk päästä (aivan liian myöhään meille). Bauhaussista osattiin kuitenkin neuvoa, että meidän kannattaisi ostaa levyt Bauhausista ja käydä leikkaamassa ne itse parin kilometrin päässä olevassa Nikkariverstaassa. Sinne siis ensi viikolla sormia leikkaamaan ja säästämään aikaa sekä rahaa. Saa nähdä miten hermojen käy.

12631456_1502799743359449_6391916924016872829_n

Asettelemalla kaapin tasot ja ovet vanerilevyille näin; saadaan levyistä suurin hyöty irti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s