Mitä kuuluu Monosille?

Syksy 2016.

Syksy 2016.

Halojata, kuuluuko? Ajateltiin huhuilla sinne päin, josko linjat olisivat vielä auki vai joko ne ovat hämähäkinseiteillä kuorrutettuina? Reilu viikko sitten tuli kuluneeksi puoli vuotta, kun saatiin muuttolupa taloon. Kuinka kliseistä, mutta kylläpä aika juoksee vauhdilla!

Autotallissa kaakeloitiin työtason takaosaaa jämä laatoilla. Nyt voi rauhassa sotkea.

Autotallissa kaakeloitiin työtason takaosaa jämä laatoilla. Nyt voi rauhassa sotkea.

screenshot-2016-10-24-12-43-25

Lasikuistin varastossa on nyt hyllyt. Koloseen on tarkoitus sijoittaa pakastearkku.

Takka saatiin vihdoin käyttökuntoon syyskuun alussa.

Takka saatiin vihdoin käyttökuntoon syyskuun alussa.

Yhtä jos toista on tapahtunut sitten huhtikuun, mutta varmaa on se, että työtahti hidastui reippaasti sitten sisäänmuuton. Onhan se, kun raksasta muuttuukin koti ja jos jotain kohtaa pitää sorvata, niin se vaatii aina ylimääräistä suojaamista tai osat pitää mennä katkomaan ulos ettei tulisi turhaa sotkua yms.

Autotallin terassiin testattiin hienoa "lautapino" efetiä. Aika vaan loppuu tältä syksyltä kesken ja joudutaan toteuttamaan tämä idea sitten joskus myöhemmin muualle.

Autotallin terassiin testattiin hienoa ”lautapino” efektiä. Aika vaan loppuu tältä syksyltä kesken ja joudutaan toteuttamaan tämä idea sitten joskus myöhemmin muualle.

Päätalon terassit tekeillä.

Päätalon terassit tekeillä.

Saatiin alkukesästä paljon pieniä tehtäviä pois listalta ja autotallia reippaasti eteenpäin, niinkuin jo kirjoiteltiinkin. Keski kesä vietettiin pitkälti viherkaton parissa sekä terasseita tehden. Talon projektit sai kuitenkin elokuun loppuakohden hiljentyä reippaasti, kun talon remonttireiska alotti uudet työt ja sen myötä omille hommille ei jäänyt enää samallalailla aikaa. Syyskuun alussa saatiin myös taloon yksi kenkäpari tepsuttamaan lisää lautalattioitamme, joka on imenyt loputkin mehut tekijöistä.

Kuusi päivää laskettuun. Katolle istutettiin 600 tainta.

Kuusi päivää laskettuun. Katolle istutettiin 600 tainta.

Päätalolla jo vihertää.

Päätalolla jo vihertää.

Tämä syksy ei tiedä kovin montaa vapaata iltaa tai viikonloppua raksalle. Mutta niin se on vaan hyväksyttävä elämän tuomat muutokset. Onneksi kummatkin on asian kanssa sujut. Turha sitä kynttilää on kahdesta päästä polttaa. Pyrkimyksenä olisi saada vielä terassit valmiiksi tämän syksyn aikana sekä viimeiset suuret maanmuokkaustyöt (jes, kasvimaan paikka vihdoin valmistuu!). Olisihan se hienoa saada jouluksi sauna (edes se saunan puoli) valmiiksi, mutta ehtiihän sitä juhannuksenakin sitten!

Yrittäjän päivänä syntyi meillä yksi pieni yrittäjän alku tuhisemaan.

Yrittäjän päivänä syntyi meillä yksi pieni yrittäjän alku tuhisemaan.

Advertisement

10 kommenttia artikkeliin ”Mitä kuuluu Monosille?

  • Sannaliina sanoo:

   Kiitos 🙂 Viimeiset viikot välttelin kattotyöskentelyä, mutta sitten viime metreillä alkoi odottelu kyllästyttää ja oli pakko kivuta auttamaan 😀

 1. Suvi / Ripaus unelmapulveria sanoo:

  Eikä, miten ihanaa! Sylin täydeltä ja vieläkin enemmän onnea koko perheelle! ❤ Ja niin hienolta näyttää myös teidän koti. Ahkerasti olette jaksaneet katon kanssa touhuta, vaikka pikkuisen tulo on ollut jo ihan lähellä. Hyvä te! Olette ihan super!

  Tsemppiä loppusyksyyn! : )

  • Sannaliina sanoo:

   Voi kiitos 🙂 Tsemppiä myös teille! Hienosti edistytte kyllä vaikka matkaa on vielä pitkälti. Muistakaa lepo (ei sillä että itse olis juurikaan lepäilty 😉 )

  • Sannaliina sanoo:

   Kiitos 🙂 Siitä tuli kyllä huisin kaunis! Laatta on ABL Laatoilta ostettua nimeltään Agrob Buchtal Graft (blue-green flamed).

 2. Timpurille Talo sanoo:

  Mielenkiintoinen projekti ollut teillä, hyvin kirjoitettua tekstiä. Erityisesti tuo viherkatto on hyvin mielenkiintoinen, en ole omakototaloissa vastaavaan aikasemmin törmännyt. Mulla on vielä monta kuukautta töitä ennen kuin pääsen samaan vaiheeseen kuin te…. 🙂

  • Sannaliina sanoo:

   Kiitos 🙂 Viherkatosta on tässä pitänyt jo reilu 1,5 v kirjoittaa, mutta sitten se elämä tulee ja ottaa vallan. Nyt alkaa olemaan myös faktaa pöydässä miten asian kanssa onnistuttiin. Tsemppiä ja voimia, täällä höylätään vielä saunanlauteita ja viimeistellään terasseja siihen kuntoon, että uskaltais loppukatselmuksen pitää. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s