Numerokyltti tien laitaan

Posti toi mukanaan tänään numerokyltin, jonka ajattelimme kiinnittää tien laitaan. Kyltti on kestävää alumiinia ja sen päälle on liimatu heijastavapintainen valkoinen teippi. Numerot ovat kaiverruksen sijaan tarroja. Toivottavasti kestävät aikaa. Kulmissa on valmiiksi reijät ruuveja varten. Tämmöinen kyltti maksoi postikuluineen 14.90 €.

2014-10-14 21.42.22

Talomme sijaitsee sen verran kaukana päätiestä, että pelkkä talon seinässä oleva valaistu numerokyltti ei näkyisi tarpeeksi selvästi tielle, joten ajattelimme ostaa myös tienhaaraan tämmöisen numerokyltin. Maankäyttö- ja rakennusasetuksen 895/1999 84 § on säädety osoitemerkinnästä seuraavaa:

Rakennuksen omistajan tulee asettaa kadulta, muulta liikenneväylältä ja tontin sisäiseltä liikennealueelta näkyvään paikkaan rakennuksen ja porrashuoneen tunnusta ilmaiseva numero tai kirjain sen mukaan kuin kunta on asiasta päättänyt. Osoitemerkinnän tulee opastaa myös hälytys- ja huoltoajoa sekä muuta liikennöimistä kiinteistölle.

Koko kunnan kattavan rakennusten ja asuntojen osoitejärjestelmää tarvitsevat ensisijaisesti turvallisuusviranomaiset. Osoitejärjestelmän puuttumin alueelta tai sen toimimattomuus heikentää merkittävästi pelastustoimintaa hätätilanteessa.

Lisäksi Liikenneministeriön päätös liikenteen ohjauslaitteista lisää merkkiin seuraavaa:

Jos liikennemerkkiä ei valaista pimeän tai hämärän aikana, siinä on oltava erityinen heijastava pinta, jotta merkki olisi hämärän tai pimeän aikana riittävän kaukaa havaittavissa ja tunnistettavissa. Tämä määräys ei koske maaseutuyrityksen opastamiseen käytettävää osoiteviittaa.

Nyt numerokyltti on hankittu ja se on heijastavaa materiaalia. Enää jää tehtäväksi käydä kiinnittämässä se tontin laitaan, että ollaan turvassa ja löydettävissä jos hätä tulee. Niin ja löytäähän ne vieraatkin näin paremmin perille 🙂

3 kommenttia artikkeliin ”Numerokyltti tien laitaan

  1. Tuomas sanoo:

    Ai juu, tuo hinta olikin linkki. Onko tarra pitänyt, oletko ollut muuten tyytyväinen? Tuo nettikauppa comicsanseineen ja ”kiinnitys reijät”-teksteineen vaikuttaa muuten aika höpöltä.

    • Sannaliina sanoo:

      Moikka! En edes ajatellut, että tuo kyltti olisi tarra, mutta niinhän se taitaa olla(?). Ainankin tähän asti (2 talvea) kyltti on pysynyt moitteettomassa kunnossa. Sisäänmuuton jälkeen päivitettiin numeroa vielä astetta isommaksi ja kaksipuoliseksi, että kattoi vielä rakennusviraston määräykset. Hinta oli ainankin kohdallaan. Tuota kaksipuoleista heijastavaa ei suoraan nettisivuilta löydy, mutta asiakaspalvelun kanssa kun viestitteli niin sai oikeat taikasanat ja lisähinnan, millä sekin onnistui 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s